Smash Padel – Paddelhallen med skön atmosfär

Vi har träffat Mahsa, som i april i år öppnade sin Padel Arena, Smash Padel, i Gislaved.

 

Varför en padelhall? Hur kom idén?

”Jag såg att det fanns ett behov. På den tiden fanns bara Junics padelhall, och den var fullbokad hela tiden. Men med tanke på att vi var mitt uppe i en pandemi så tog det lite längre tid att komma igång än vad som var tanken från början. Vi skulle ha öppnat redan förra året, men det var helt enkelt svårt att få tag på grejer, svårt med leveranserna. Sen ville jag även ha ett lite annat koncept än vad som redan fanns. Vi fokuserar inte på tävlingar och seriespel, utan på den sociala biten. Vi vill att alla ska känna sig välkomna. Här har vi t.ex. mammapadel, och dom dagarna vi har det så är det bara mammor och barn här.”

Varför mammapadel? Hur kom du på den idén?

”Jag har en väninna som nyligen blivit mamma, och som inte kommer här från Gislaved från början. Och jag märkte snabbt att man blir lite isolerad som mamma, om man inte känner andra mammor. Sen saknas kanske den sortens mammagrupper där man både får umgås och röra på sig. Så det var egentligen tack vare henne som jag fick idén.”

Berätta, hur fungerar mammapadel?

”Vi träffas vid 9.30, dukar fram med filtar och gör det lite ”picknickaktigt”. Och här finns inget att skada sig på, utan det är säkert för barnen. Vi spelar med snabba byten, och det är många med i gruppen för att det ska vara flera mammor som kan hjälpas åt att ta hand om barnen. Man hjälps åt helt enkelt, snackar, umgås och fikar. Det är precis så som jag ville att det skulle vara, och det verkar som att det är uppskattat av dom som är här också. På BVC och babysim är det mycket barnen som är i fokus, men här är det fokus på både barn och mamma.”

Alla känner inte alla från början i gruppen, och för att man ska våga komma hit säger Mahsa att man är välkommen att kontakta henne så kan hon berätta mer, och att man gärna får komma hit och testa först så att man känner sig bekväm med dom andra barnen och mammorna. ”Det är ingen elitidrott vi utövar här, utan alla hjälps åt. Det är en lite modernare mammagrupp med mammor och barn från olika orter i kommunen. Nu har vi t.ex. mammor och barn från både Smålandsstenar, Burseryd, Anderstorp och Gislaved.”

Har du något annat i hallen som är unikt för er?

”Det som är unikt för oss är att vi lagt mycket energi på att få en skön lounge här uppe. Tanken är även att vi ska köra lite mer after work och företagsevent, något som kanske inte är så unikt utan som jag vet att dom andra hallarna också har kört med. Men sen har vi lite nytt på gång, som jag inte kan berätta mer om riktigt än. Utan den nyheten kommer först efter semestern.”

”Sen har vi även padelgoTV, där man kan livestreama. Det finns på två av banorna, en singel- och en dubbelbana. Man skannar QR-koden som sitter på banan och så får man en länk som man kan skicka till familj och vänner som då kan sitta hemma och titta. Eller lägga upp på sin Facebooksida eller youtube om man vill. Sen hoppar man in och spelar, och det är både ljud och bild hela matchen.”

Vad är det som är bra med Gislaved?

”Jag har själv återvänt hem till Gislaved, framför allt för att jag bara ser möjligheter här. Både som företagare, men även om man vill utbilda sig. Här finns många jobb där man kan utvecklas och komma långt. Möjligheterna är jättestora. Jag gillar Gnosjöandan som vi har här, och det här med att alla känner alla. Man känner många i alla olika yrkeskategorier, vilket gör det mycket enklare. Jag är även med i Gislaveds Näringsliv, som vice ordförande, vilket jag tycker är väldigt roligt.
Jag brinner verkligen för detta. Jag vill visa att vi är en attraktiv ort. Vi vill hitta på nya saker och vill att det ska vara fokus på barn och ungdomar. I padelhallen kör vi ungdomspadel under semestern, med ungdomsrabatt. Då finns det tider för dom att spela, hänga och umgås här i en skön atmosfär med lite vardagsrumskänsla.”

När vi diskuterar kring att det öppnas fler padelhallar, så säger Mahsa att hon tycker det är kul att fler öppnar. Hon tror att det finns plats för alla. ”Det är viktigt att alla får spela och att man kan välja var man vill spela. Och vi har lite olika koncept. Vi  på Smash Padel tilltalar kanske mer familjer och en äldre skara som vill ha vår atmosfär. Vi har lagt mycket på ljudnivån på Smash Padel. Klätt väggar med gardiner, och sponsorskyltar av ljudabsorbenter t.ex. Vi har gjort så mycket som möjligt för att få en vardagsrumskänsla, och att det ska vara mysigt.”

Du har ju företag sen innan, var det enkelt att starta företag? Har du fått den hjälp du behövt med starten av padelhallen?

”Ja, jag har inte haft några bekymmer utan tycker allt har fungerat jättebra. Jag tror att om du har en idé och tror på den idén så finns all hjälp du kan få. Det här med att alla känner alla, att vi har kontakter tror jag gör det enklare.”

Avslutningsvis hälsar Mahsa att är du nyfiken på att komma och titta i hallen så är det bara att kontakta henne så kommer hon och öppnar för en rundtur. Det går också bra att boka events med bl.a. catering. Man hjälper till att skräddarsy varje event efter behov.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved