Stor tillväxt i kommunens näringsliv

Företagen går bra i Gislaveds kommun. Vi har näst bäst tillväxt i länet enligt kreditupplysningsföretaget Syna.

 

Kommunen tilldelas ett mycket fint kvitto på att vi har ett bra och fungerande företagsklimat. Gislaveds kommun blev tvåa i Bästa Tillväxt 2018 i Jönköpings län. Därmed kliver kommunen upp ett steg jämfört med förra året, och hamnar nu på andra plats bland länets kommuner när det gäller företagens tillväxt. Gnosjö vann priset Bästa Tillväxt i länet och Värnamo kom på tredje plats.

Resultat av god samverkan

”Ett glädjande resultat att tillväxten i kommunen är stark. Det visar på ett bra näringslivsklimat. Jag är lite besviken att det inte blev en förstaplats men den tar vi nästa år”, säger Leif Österlind, näringslivschef och vd för Enter Gislaved.

Näringslivet mår bra

Anton Sjödell, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ansvarig för kommunens näringslivsfrågor menar att placeringen beskriver verkligheten på ett bra sätt och att tillväxten visar att kommunens näringsliv mår bra.

”Det här resultatet är mycket glädjande. Jag känner mig ännu mer entusiastisk till att skapa bättre förutsättningar för vårt näringsliv så att de kan fortsätta att utveckla sin verksamhet”, menar Anton Sjödell.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt

Kreditupplysningsföretaget, Syna, granskar årligen tillväxten i Sverige. De tittar på boksluten från alla svenska aktiebolag och utmärkelsen Bästa Tillväxt går till den kommun i respektive län med störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Det är tre värden mäts när Syna granskar företagen:

  • Andelen företag som har en ökning av omsättning med fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av värdena skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved