Stora Segerstad har länets bästa UF-lärare

UF-läraren Malin Thestrup, Stora Segerstad, har fått utmärkelsen Årets UF-lärare i Jönköpings län.

Malin tycker det är viktigt att, som den yrkesskola Stora Segerstad naturbruksgymnasium är, trycka på vikten av entreprenörskap hos eleverna, och de arbetar aktivt för att engagera och inspirera eleverna till att fatta egna beslut och arbeta vidare på sina idéer. Hon säger i en artikel gjord av Svenskt Näringsliv,
— Som UF-företagare utvecklar eleverna förmågor som efterfrågas i näringslivet, och det blir en stämpel på att de har genomfört och klarat av uppgiften att starta, driva och avveckla ett företag, säger Malin. Vi uppmuntrar eleverna att samarbeta med varandra, både inom gruppen och med andra företag.

I företag med flera ägare pekar hon speciellt på vikten av, att lära sig låta arbetet löpa på, trots att alla i gruppen inte är på plats. Malin tycker även det är en fördel om eleverna kan skaffa sig lokala kontakter i näringslivet, både som rådgivare och samarbetspartners. Malin berättar också i artikeln att alla eleverna har UF-lektion samtidigt, vilket leder till att de ofta inspireras av varandra, och kan hjälpas åt att lösa problem.

För att väcka intresset hos kommande UF-elever anordnas varje år en resa till den regionala UF-mässan där skolans nuvarande UF-elever får möjlighet att ställa ut i egen monter. Det blir allt populärare bland eleverna att visa upp sina företag och får även möjlighet att visa upp sig på skolans egen UF-mässa samt på julmarknaden, som äger rum varje år på skolan.
— Vi vill att eleverna ska få en chans att känna sig stolta över vad de har gjort, säger Malin. Efter allt hårt arbete förtjänar de att få känna sig riktigt duktiga.

Årets UF-lärare Malin Thestrup

Dela inlägget:

Kontakta oss

Dzenana ”Nanne” Abdurahmanovic
NÄRINGSLIVSUTVECKLARE