Trailfit Mountainbike etablerar sig på Isaberg

Anna-Karin Söderbäck och Johan Johannesson som idag driver det etablerade företaget Trailfit Mountainbike har bestämt sig för att flytta sin verksamhet från Falun till Isaberg.

Paret hade bestämt sig för att flytta sin verksamhet längre söderut. På en genomresa i Småland för några veckor sedan, bestämde de sig för att åka förbi Isaberg och stämma av läget och se vad det skulle finnas för samarbetsmöjligheter. Idén välkomnades och beslutet landade i att den nya hemmaarenan för Trilfit kommer från och med vecka 26 bli Isaberg.

Isaberg ligger centralt och nära till allt vilket jag inte förstått innan, säger Johan. Vi var de första gästerna på Hestra Gusethouse för tre år sedan när vi var nere och höll kurser för bland annat AOKs mountainbike ledare. Jag har även tävlat i endurocykling på Isaberg så vi kände till området sen tidigare.

I södra Sverige finns ungefär 70% av Sveriges mountainbike cyklister. Det är enklare att nå ut här och marknadsföra sig samt att det finns ett större underlag och även ett behov, säger Anna-Karin.

Paret berättar att de kommer driva sina kurser på Isaberg Mountain Resort och utveckla utbudet tillsammans. Företaget kommer fortsätta hete  Trailfit och finns redan nu med i Isabergs bokningssystem. Under semesterveckorna erbjuds privatlektioner och kurser i mindre grupper med specialinriktning.
Det innebär att utbudet inom mountainbike kommer bli större för Isaberg. Mycket fokus kommer ligga på teknik, så som utför, uppför, över, hopp och drop kurser men även kurser inom enduro kommer finnas. Utbudet erbjuds för olika nivåer från nybörjare till avancerad, ung som gammal. Idag tränar Trilfit ungdomar på nationell elitnivå och även äldre på en hög nivå.

När vi frågar om det var självklart att paret skulle bo i Hestra säger de JA i kör.

Vi kommer få ett stenkast till jobbet och vi har en dröm sedan tidigare att bo vid foten av ett berg, vid en sjö. Det känns som att vi är nära vår dröm nu säger Anna-Karin och Johan.

När vi frågar vad som är bra med vår plats beskriver de den framåtanda de mött. Hur positiva människorna varit som de stött på. Alla känns välkomnande och öppna.  De gillar kombinationen av det lugna stället med naturen och farten på Isaberg. Här finns potential att utvecklas säger Johan.

Anna-Karin fortsätter: det känns som en liten stad med stora tankar och drömmar. Ser man till företagsperspektivet så är detta småföretagarnas absoluta dröm. Det är magiskt när man kommer till Hestra, alla har välkomnat oss och undrat hur de kan hjälpa till, hur vi kan samarbeta, man ser inte varandra som konkurrenter och det är en förutsättning för att växa.

Vi frågar hur planerna ser ut för vinter och då förklarar Johan att de cyklar året om. På vintern är det skidåkning på Isaberg men vi kan vara på andra ställen. Vi behöver inte en arena för att verka. Vi kommer vara engagerade på andra platser i närområdet. Vi håller även på att bygga upp en online verksamhet där vi tränar, bygger upp och förbereder cyklister inför kommande säsong.

Vi på Enter Gislaved är så glada att Trailfit kommer till vår kommun. Kompetensen har saknats och intresset för mountainbike fortsätter växa. Vi önskar Anna-Karin och Johan stort lycka till.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved