Unik SM-vecka i cykel 2025 till Isabergsregionen

Ett stort antal SM-tävlingar i cykel kommer att äga rum den 9-17 augusti 2025 med Isaberg Mountain Resort och Borgen i Värnamo som huvudarenor. Det har Svenska Cykelförbundet beslutat om efter att ha utvärderat flera alternativ. Det är en mix av förstklassiga MTB-anläggningar, bra logistik-/ logimöjligheter och beprövad arrangörserfarenhet som ligger bakom beslutet.

”Isaberg har under drygt 10 års tid steg-för-steg utvecklats till att bli södra Sveriges kanske finaste MTB-anläggning” säger Niklas Bohman, projektledare på Isaberg Trail AB som sköter arrangemanget. ”Vi som arrangörer har fina erfarenheter av en väl fungerande anläggning och infrastruktur i regionen, bland annat i samband med SM-arrangemanget 2015 och vid ett flertal andra tävlingar och event därefter. Anläggningen har även utvecklats sedan dess t.ex. med en riktigt stor pumptrack och möjlighet till liftburen cykling.”

2025 års Mountainbike-SM blir en storsatsning från Svenska Cykelförbundet. Med inspiration från senaste VM’et blir det en samlad SM-vecka, där alla grenar inom MTB planeras att genomföras samtidigt. SM-veckan genomförs i de tre kommunerna Gislaved, Gnosjö och Värnamo med Isaberg Mountain Resort som knutpunkt och Borgen i Värnamo som arena för XCO och XCM. Även Värnamo har en gedigen erfarenhet av att arrangera SM-tävlingar då MTB-SM arrangerades här 2016 och 2017.

Louise Söderlund, VD på Isaberg Mountain Resort kommenterar beslutet: ”- Att få arrangera SM här är naturligtvis en fjäder i hatten och kvalitetsstämpel på den fina MTB-anläggning vi jobbat med och investerat i under många år. Både personalen och jag är otroligt stolta över uppdraget och har fullt förtroende för att Isaberg Trail kommer att genomföra ett perfekt arrangemang hos oss.”

”SM-disciplinerna Downhill, Enduro, Pumptrack, XCC, XCE och Trail planeras att ske på Isabergs fantastiska anläggning. XCO och XCM i Värnamo och Gravel i Åsenhöga”, säger Emma Sjöberg på Enter Gislaved. ”Att vi kan erbjuda förutsättningar för alla de här grenarna i vår region är inte bara ett högt betyg till anläggningarna här. Det är också ett godkännande av hela regionens besöksnäring att tilldelas ett så stort arrangemang. Vi räknar med uppemot 3,000 startande och naturligtvis många fler som publik till tävlingarna.”

”Det är mycket glädjande att vi fått till ett Stor-SM i Isaberg, vi får lite detsamma som Skottland hade när de arrangerade VM hösten 2023. Totalt är det tio discipliner som samlas under lite drygt en vecka i Isaberg, vi tror detta kan bli en fest för deltagare och publik, samt att locka ett stort intresse för cykel som sport när det blir så mycket och stort. Vi hoppas också vi kan få aktiva att testa discipliner som de normalt sett inte skulle ha tävlat i”, säger Jonas Haglund, tävlingsansvarig på Svenska Cykelförbundet.

”Mountainbike är ett uttalat fokusområde för oss inom Smålands Turism”, säger Helene Berg, VD, om beslutet. ”Det är inte bara i fjällvärlden som man kan syssla med MTB på toppnivå. Här finns både naturen, anläggningarna, logistik- och logimöjligheter. Småland är definitivt en MTB-destination att räkna med! Dessutom på bekvämt avstånd för större delen av Sveriges befolkning.”

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved