Uppskattad torghandel i Gislaved

Den 9 december anordnades Jultorget i Gislaved centrum där 12 torghandlare mötte upp, tillsammans med 6 UF-företag, och bidrog till liv och rörelse och handel på gågatan och torget.

Att utveckla handeln och att arbeta med lokalt odlad mat har blivit tydligare de senaste åren och vi behöver bli mer självförsörjande på livsmedel.

I höstas presenterades en undersökning som Hushållningssällskapet gjort på uppdrag av Enter och Gislaveds kommun. Undersökningen visade att vi inom kommunen producerar livsmedel som kommer räcka till våra invånare fram till den 16 januari. Tar vi dessutom bort allt matsvinn så räcker maten ungefär två månader längre. I rapporten gavs också förslag på olika åtgärder som vi nu kommer att jobba vidare med, och att anordna torghandel med fokus på mat, lokalproducerad så långt som möjligt, ligger i linje med det vi vill göra.

Torghandeln var uppskattad av både besökarna och handlarna, och det är tänkt att det ska blir en fortsättning på torghandeln i Gislaved.

Initiativet kommer från Vicky Ekwall som i våras ställde frågan till Enter om att jobba för en torghandel i Gislaved. Hon har sedan dess varit drivande i frågan och själv stått på gågatan och sålt fisk från Tiraholm andra fredagen i varje månad, sedan i maj.

”Nu tar jag lite ledigt men i mars är jag tillbaka igen” säger Vicky från Tiraholms fisk.

Andra fredagen i mars kommer alltså Vicky tillbaka med sin fiskvagn, och då hoppas vi även att fler av de som var med på jultorget vill komma tillbaka.

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved