Vinnarna i Draknästet 2021

Varje år anordnar Gislavedregionens Innovation & design (GRID) tillsammans med Gislaveds Gymnasium och Enter ett Draknäste för UF företagen. UF företagen får pitcha sin idé inför en hård men rättvis jury. I år bestod juryn av Erik Larsson från Swedbank, Nanne Abdurahmanovic från Enter Gislaved, Patrik Eld från Puls Bemanning och Lars Rubensson från Plastprint samt ordförande i GRID.

Och vinnarna blev:

Bästa presentation – Reflect UF, med motiveringen:

”Med en väl genomarbetad affärsplan, förstklassig presentation och innovativa produkter tog Reflect UF scenen och intresserade juryn med diskreta färgade reflexer och ett perspektiv kring säkerhet och användande av reflexprodukter bland barn, ungdomar.”

Bästa vara – BreadEX UF, med motiveringen:

”Med klara kanaler, innovativa idéer och produkter väl förpackade i 2 säljbara, hållbara produkter, fick juryn smaka och ta del av BreadEXs story om hållbarhet, återvinning och produktion metod. Kaksmulsströssel är nu på allas läppar.  Men bara ”En smula i taget” ”

Bästa innovation – Retry UF, med motiveringen:

”Via sin affärsidé och sitt innovativa tänk kring gamla UF produkter och sin plattform för UF företag möjliggör man att UF kan nå ut, samtidigt som man miljömässigt hanterar överblivna restlager på ett hållbart och vinstdrivande sätt.”

Samtliga vinnare erhöll ett värdebevis på 2 000 kronor som de kan använda i sina UF företag

 

Kort information om vinnarna:

Retry UF – Har riktat sitt UF-företag till att värna om miljön genom att ta vara på, och sälja, UF-produkter som redan tillverkats. De har även öppnat upp sin plattform för UF-företag som är verksamma i år, så att de kan synas och sälja sina produkter via Retrys plattform.

BreadEX UF – Förädlar nybakat bröd, så att det även går att använda dagarna efter. Detta genom att omvandla brödet till nya produkter i form av knäckebröd och strössel.

Reflect UF – Tillhandahåller diskreta reflexer som fyller sin funktion.

 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved