Grönhult – vindkrafterk

Beslut är taget att 13 nya vindkraftverk ska byggas i kommungränserna Tranemo och Gislaved, närmare bestämt på området Grönhult.

Till ett vindkraftsverksbygge krävs det mycket material, många mantimmar och mycket kompetens. Nu har det lokala näringslivet möjlighet att vara en del av bygget genom att erbjuda sina tjänster i en portal. Vattenkraft som ansvarar för bygget kommer upphandla en totalentreprenör som blir rekommenderad att använda sig av portalen för att hitta underleverantörer av olika slag. Det kan vara allt ifrån tekniska tjänster och konsulter, byggtjänster, materialleveranser, frisörer, konferenslokaler, gym, matleveranser osv.  Vindkraftcentrum är de som tillhandahåller portalen där du som företagare fyller i uppgifter om vilka tjänster ditt företag kan erbjuda.

Ett inledande möte om detta anordnades i september i Anderstorp och Tranemo. Vattenfall och Vindkraftcentrum kommer anordna fler informationsmöten om detta under hösten 2020. Vindkraftsbygget planeras att påbörjas tidigt 2021 och bör vara klart 2022.

Du kan redan nu lägga in dina uppgifter i portalen. Mer information och kontaktuppgifter hittar du nedan:

Registrera ditt företag 

Läs mer om Grönhult 

Dela inlägget:

Kontakta oss

Stortorget 2
332 30 Gislaved