Teknikcollege

Inom Teknikcollege samarbetar företagen med skolan för att ge studerande en verklighetsanpassad utbildning, som ser till att man får med sig kunskaper som innehåller det företagen har behov för. Företagen ger utbildningarna möjlighet att få jobba med den senaste tekniken och gör det spännande och utvecklande att plugga.

Som samverkansföretag inom Teknikcollege får man möjlighet att påverka utbildningar så att de motsvarar företagens framtida behov av kompetens. Västra Småland är ett samarbete mellan näringsliv, utbildningar och kommun i Gislaved, Gnosjö, Värnamo och Svenljunga kommun (Västra Götalandsregionen).

Som näringslivsbolag ser vi gärna att fler barn och ungdomar väljer utbildningar som matchar näringslivets behov, i vår region är tekniska yrkesroller väldigt efterfrågade och därför är vi glada att ha Teknikcollege representerade i våra skolor. Vi finns också representerade i Teknikcolleges regionala styrgrupp där vi tillsammans med regionala företag målar med de stora penseldragen för utveckling av aktiviteter för att locka fler elever att välja teknikinriktade utbildningar.

 

Läs mer om Teknikcollege